Saturday 27 January 2007

What's Cooking?

Back on site........



The assembly of the rebar into the ground beam cages is underway and the site is slowly filling up with deliveries of the various raw materials.


If architecture can be considered as 'frozen music' then as far as I'm concerned, the act of building can definitely be summed up as cooking.
The rebar are strewn out on the ground like packet spaghetti and the sand and aggregate are dumped on site in giant shopping bag style sacks, looking for all the world like wholesale instant cake mix. Sacks of cement bear a strong likeness to bags of flour and a lot of the tools resemble, curiously, those that one might find in the kitchen.
As for the chefs, I can only hope that what they'll be turning out of their moulds will be more in the line of haute cuisine than a fast-food takeaway.





Ca sent bon!

Le montage des armatures de renforcement pour les longrines est enfin en route. Petit à petit le vide du chantier se remplit avec les livraisons de matériaux.

Si on peut considérer l’architecture comme de la musique figée, pour moi la construction est forcement comparable avec les arts culinaires. Les aciers de renforcement sont éparpillés par terre comme des spaghettis. Le mélange sable et agrégats est livré dans des sacs de supermarché géants. Le ciment est entassé dans de grands paquets en papier comme de la farine. Les gestes, et souvent les outils, font croire que c’est un plat et pas une maison qui est à l’œuvre.

Tant qu’on évite les spécialités régionales trop riches

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